اساسا برای خریداری کالاهایی که با چرم طبیعی تولید شدهاند هزینه بیشتری را باید پرداخت کرد. اگر بعد از مدتی به سراغ این دسته از محصولات بروید احتمالا ترک خوردگی سطح آنها شما را دچار ناراحتی میکند. الیاف چرم از دانههای ریزی تشکیل شدهاند که در هم تنیده شده و به میزانی که تراکم بیشتری داشته باشند باید از روغنی تغذیه شوند تا از خشک شدن و خراشیدگی سطحی آنها جلوگیری شود. برای روغن زدن چرم طبیعی در ابتدا باید حتما سطح آن به درستی تمیز گردد تا الیاف نرم شده و قابلیت انعطاف خود را حفظ کنند. اگر این موارد را به درستی انجام ندهید، بعد از مدتی مصنوعات چرمی شما دچار مشکل و ترک خوردگی خواهند شد. بنابراین ما در اینجا هستیم که با شما در مورد نکات مهم در خصوص نگهداری از چرم طبیعی صحبت کنیم.
نکاتی مهم در جهت نگهداری از چرم طبیعی
ابتدا توجه داشته باشید که کالای چرمی خود را از نور خورشید دور نگهدارید تا از خشکی آن جلوگیری شود. برای حفظ بهتر کالاهای چرمی آنها را در جای خشک و خنک قرار دهید. برای نگهداری بهتر از چرم طبیعی میتوانید از مواد نگهدارنده و روغنهای مخصوص استفاده کنید و برای تمیز کردن آنها از پارچه نمدار کمک بگیرید. برای حفظ بافت چرم از شستن با صابون و شوینده های شیمیایی خودداری کنید. اگر سطح محصول شما خیس شد باید به درستی خشک شود تا از خراب شدن و کپک زدن آن جلوگیری شود.
راهکارهای جلوگیری از ترک خوردگی چرم
برای اینکه چرم خود را به درستی نگهداری کنید تا در کنار دوام بالای آن عمر مناسبی را نیز داشته باشد، باید مواردی که در ابتدا گفته شد را در نظر داشته باشید و به نکاتی که در ادامه بیان میکنیم عمل کنید تا محصول چرمی شما همیشه زیبا و بدون هرگونه خراش و ترک بماند. و به آسانی بتوانید راه رسم نگهداری از چرم طبیعی را رعایت کنید.
۱- استفاده از کرم نرم کننده مخصوص چرم: این کرم به مانند کرمهای نرم کننده، طراوت و تازگی را به تمامی محصولات چرمی شما هدیه میدهد و از تاثیرات منفی خشکی جلوگیری میکند.
۲- روغنهای مخصوص: روغن چرم از متریالی جدا از کرم ساخته میشود. وظیفه این محصول در روزهای بارانی و برفی جلوگیری از خیس شدن چرم و در نتیجه حفظ ظاهر آن میباشد. همانطور که در جریان هستید یکی از مخربترین موضوعات در حوزه چرم، خیس شدن و خشک کردن نادرست آنها میباشد.
۳- پاک کننده چرم: در صورتی که محصول خود را به درستی پاک کنید و از گردوغبار و گلولای عاری باشد، عمر بیشتری را برای شما به همراه دارد. زمانی که برای نگهداری محصول خود بیش از حد ممکن از واکس و نرمکنندهها استفاده کنید، به مرور زمان مانع رسیدن هوا به چرم و در نتیجه ترک خوردن سطح آن میگردند.
۴- نرم کننده های تولیدی در بازار: نرمکنندههای چرم، با افزایش رطوبترسانی به چرم، از خشک شدن و ترکخوردگی آن به شدت جلوگیری میکنند. با استفاده از این مواد چرمی نرم و منعطف خواهید داشت.
نرم کنندهها را به آرامی به سطوح چرمی بمالید و این مورد را به صورت دورهای و مکرر انجام دهید تا دوام و زیبایی محصول مورد نظر حفظ شود.
۵- محافظتکنندهها: محصولاتی چون کفش چرم، در برابر آب، نور خورشید و گردوغبار قرار دارند؛ محافظتکنندهها مانع از دست رفتن روغنهای طبیعی و رطوبت موجود در چرم طبیعی می گردند. تنها موردی که باید در این مورد توجه داشته باشید، تطابق رنگ لاک یا محافظ با محصول شما است.
۶- عسلهای مناسب برای چرم طبیعی: نرمکنندهای چرم مات را زنده خواهد کرد و محافظ خوبی برای محصول خواهد بود که با نفوذ به عمق چرم، آن را منعطف و نرم نگه میدارد. توجه داشته باشید که در ابتدا ممکن است که با استفاده از این محصول کمی رنگ چرم تیره گردد که بعد از مدتی به حالت طبیعی خود باز میگردد.
شستشوی مناسب برای محافظت از چرم
باید توجه داشته باشید که چرم را با ماشین لباسشویی نشویید. بهتر است آن را به خشکشویی معتبر بسپارید، زیرا استفاده از آب زیاد و خشک نشدن اصولی بافت چرم را به طور کلی نابود کرده و از عمر آن میکاهد.
اگر در زمانی آستر زیر چرم دچار مشکل شد، در اولین زمان ممکن آن را تعویض کنید. گردو غبار بزرگترین دشمن چرم است؛ با حفظ نظافت آن و استفاده از محافظت کنندهها تا حد زیادی از این مشکل دور خواهید ماند.
این روزها کاپشن و بارانی تا اکسسوریهای چرم در رنگ و طرحهای متنوع در بازار موجود میباشند که اصولا قیمت بالایی دارند؛ از این جهت برای حفظ دوام و زیبایی آنها رعایت نکات ارائه شده در مقاله واجب میباشد. با رعایت موارد اشاره شده، سالهای سال بدون دغدغه از محصولات چرمی خود بهترین بهره ممکن را ببرید.